Отличават плувец за воля за победа

 

Малкият плувец Емил Кондев от Пазарджик ще получи приза „Воля за победа“, който S Media ще връчи за втора поредна година.

Това ще се случи по време на награждаването на най-добрите млади спортисти на България за 2018 г. в ОСК „Лозенец“ в София на 6 януари от 13:00 часа.

Призът се присъжда на деца, превъзмогнали себе си, болката или неприятен инцидент, в името на спорта. Първата награда бе за малката грация Дария Капсъзова. На 5 март 2017 г. тя претърпя тежка катастрофа, в която загива баща й. В залата, с гипс на крака, я връща треньорката й Кристина Ташева. 8 месеца по-късно Дария печели два сребърни медала от републиканското първенство по художествена гимнастика.

Сега призът ще отиде при 13-годишния Емил Кондев, който е роден с аутизъм. Въпреки особеностите на диагнозата си, една от които е страхът от вода, той тренира плуване вече от 4 години.

През тази година Емо спечели първия си златен медал от национално състезание през май, а през ноември взе златен и сребърен медал от международен турнир по адаптирано плуване.

Малкият плувец дължи отличията си най-вече на вярата в него на майка му Лилия Кондева и на неговия треньор Петър Георгиев.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар