Български треньорки се включиха в обучение по артистично плуване в Хърватия

В периода 13-15 Септември 2021 г., в град Риека, Хърватска се проведе международно обучение по проект „AQUA PRIMORJE“, съ-финансиран по програма Еразъм+.

Проектът има за цел да допринесе за неформалното обучение на треньори по артистично плуване, запознаването им с нови методи на тренировка, здравословно хранене, подход и хореография при работата им с младежи с акцент върху минимализиране риска от травми и по-успешна и продължителна спортна кариера на състезателите по синхронно плуване.

Това е третото събитие по проекта, като обучението съдържаше силна теоретична и практическа част и беше фокусирано основно върху различните елементи на хореографията в синхронното плуване. Обучителите, които споделиха своите знания с участващите плувни специалисти от България, Сърбия и Хърватия бяха Валерия Патрашина, треньор по синхронно плуване в Русия и Хърватска и стожерът на британското синхронно плуване – Дженифър Грей, член на първия отбор на Великобритания, международен съдия, а след това и успешен треньор.

 

Плувни експерти от България, които взеха активно участие в обучението бяха: Ася Стойчева, Юлия Чубурова, Диана Таванарска, Галина Георгиева, Маргарет Папаспиру, Христиана Николова, Христина Черкезова, Ирина Шекерова. Партньор по проекта от България е Асоциация за развитие на българския спорт и като организатор от нейна страна беше Константин Занков, член на УС на организацията.             

Вашият коментар