Деца и родители на протест пред Община Варна заради неработещ басейн

басейн Алекси Алексиев

На 29 октомври (събота) от 11 ч. пред Община Варна е планиран протест заради продължаващата неяснота защо продължава да не работи басейн „Алекси Алексиев“ от ПК „Приморски“. Според предварителния график съоръжението трябваше да влезе в експлоатация след редовната годишна профилактика на 14 октомври, но все още басейнът е празен.

Тогава Bgswim.com алармира за проблема и от община Варна лаконично поясниха, че става дума за нормална процедура и профилактика. Но същевременно досега никой не е обявил публично нито защо се забавя пускането, нито каква е причината. Това е повод за ширещи се абсурдни слухове. Ние като сериозна медиа по принцип не даваме ухо на слухове и затова не ги публикуваме. Официална информация обаче няма.

Профилактиката на басейн „Алекси Алексиев“ във Варна вероятно ще продължи повече от обичайното

Засега няма и отговор на официалното писмо-запитване на Българска федерация водна топка за състоянието на басейна. Защото „Алекси Алексиев“ е изключително важен както за варненския спорт, така и за националнния спорт. На басейна тренират подрастващите групи и състезателите на петте варненски клуба по водна топка – КПС Варна, Черно море 1948, Комодор, Аква спорт и Тича. Общият брой на картотекираните им играчи и на децата в обучение наближава хиляда. На същата база се подготвят и състезателките по артистично плуване в града, както и скачачи във вода. И в двата спорта – водна топка и артистично плуване, местните клубове са водещи в страната и дават много състезатели за националните отбори. И продължаващото неясно положение ги оставя буквално на сухо и прави тренировъчния им процес невъзможен.

В същото време другите два басейна в комплекса – 50-метровият открит „Юлиян Русев“, където се подготвят плувните клубове и 25-метровият закрит работят нормално.

На протеста пред Община Варна в събота от 11 часа ще се включат млади спортисти и деца от клубовете по водна топка, заедно с родителите им.