Дениел Нанков плува за световен норматив в Белгия


Дениел Нанков ще направи втори опит в рамките на седмица да покрие норматив за световното първенство по плуване в Будапеща.

Най-бързият българин на малък басейн ще се пробва на открития шампионат на Белгия, за където замина с отбора си ПСК Черно море море (Варна).

За първенството в Антверпен, който ще се състои навръх Великден – от петък до неделя (22-24 април), старши треньорът на „моряците“ Никола Петров взе шестима плувци.

Другите са: Тея Николова, Росина Тодорова, Владислав Терзиев, Станимир Раев и Самуил Николов.


Самият Нанков остана на 7 стотни от норматива на 100 м св. стил за световното първенство в Будапеща, плувайки от първи пост на кроуловата щафета на ПСК Черно море на държавното в София миналата седмица.

Регистрира 49,33 сек. Нормативът е 49,26 сек.

„Ще плуваме на първенството на Белгия, за да трупаме международен опит. Пробваме всичко, включително да гоним нормативи за големи състезания“, коментира Петров за BGswim.com.

В тима за Антверпен не са най-опитната  – Бояна Кирчева, възстановяваща се от инфекция, и новото попълнение – рекордьорката на 100 м бътерфлай Добромира Иванова, която се завърна в басейна след изтърпяно наказание за употреба на забранени вещества.

Нормативите за световното и европейско първенство на голям басейн ТУК

Стартовите списъци и резултатите от първенството на Белгия ТУК

На водещата снимка: Дениел Нанков (вдясно) със съотборника си в ПСК Черно море Станимир Раев. Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu

Вашият коментар