Деси Белова с нови силни плувания и в Стара Загора

 

Обещаващият бургаски талант от Десислава Белова продължава с впечатляващите си плувания, след като на турнира „Русалка“ в Стара Загора взе четири титли, а постиженията й бяха по-силни от горната възраст.

В надпреварата, организирана от ПК Траяна и местната община, възпитаничката на Люба Панайотова и Черноморец, която на 19 февруари навърши 11 години, даде най-силно време на 200 м св. стил – 2:16, 37 мин.

Белова взе златото  на 50 м св. тил с 29,15 сек., на 100 м св. стил с 1:03,46, а на 100 м гръб с 1:11,09 мин.

Десислава Белова получи статуетката с за №1 от старши треньора на Траяна Стефан Вачев

При момчетата най-добър резултат по точковата система на ФИНА даде 12-годишният Радо Нейков (Добруджа), който на 100 м св. стил регистрира 1:02,88 мин.

Той беше и най-титулуваният състезател на шестото издание на турнир „Русалка“, вземайки пет златни медала (50 св. стил – 28,66, 50 м бътерфлай – 31.54, 100 м бътерфлай – 1:11,15 мин., щафетата на 4 по 50 м св. стил).

Шестото му отличие бе среброто с квартета от Добрич на сребро 4 по 50 м смесена.

Добруджа триумфира и при двете момичешки щафети.

Домакините от Траяна имаха повод за радост, след като отличиха най-добрият резултат при 10-годишните момичета, благодарение на Никол Колева, която на 50 м св. стил плува за 32,78

В шестото издание на турнир „Русалка“ взеха участие близо 400 състезатели от 33 клуба.

Плувците бяха в три възрасти – от 10 до 12 години.

Отличните в отделните категории получиха статуетки и награди от производителя на плувна екипировка Delfina.

 

„Удолетворени сме от организацията на състезанието. За първи път толкова много плувци взеха участие на турнир в Стара Загора, което ни принуди от организационна и спортно-състезателна гледна точка да осигурим нормални и безопасни условия. Не бяха допуснати зрители, за което съжаляваме, но нормалното протичане на състезанието беше по-важно”, коментира пред BGswim.com Стефан Вачев – старши треньор на ПК Траяна и един от моторите по организацията на турнира.

Допълни, че в тези възрасти силите са много изравнени, конкуренцията е силна. Забелязва се подем на детското плуване, разширява се и географията му у нас.


Прогресия в резултатите на всички плувци ТУК

Резултатите ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар