Как букмейкърите спонсорират млади таланти по плуване

 

Неизменно когато се спомене плуване в България първото име, което изкача е Петър Стойчев. Истински феномен и легенда, за когото няма ограничения. След него се нарежда големята ни надежда Антъни Иванов, който записва отлични резултати и надеждите за първи олимпийски медал от 1988 насам са свързани именно с него.


Наред с настоящите звезди на плуването ни обаче на небосклона излизат все повече надежди, които са още в ученическа възраст, но печелят множество медали и заслужават внимание. А в днешно време има кой да им обърне внимание и да ги подпомогне финансово.

Еврофутбол от няколко години има програма „Спортни таланти”, чиято основна цел е да подкрепи обещаващи млади спортни таланти да развият уменията си и да реализират потенциала си в избраната от тях спортна дисциплина. Букмейкърската компания предоставя до 5000 лева за календарната година на младите спортисти, които са успели да получат право да участват в кампанията. В някои сайтове като betenemy.com също бе споменато, че брандовете за залози онлайн – Ефбет и Еврофутбол са най-големите спонсори на българския спорт.

А за 2019 попаднаха цели шестима млади плувци. Това са Тиама Темелкова, Биляна Александрова, Василики Кадоглу, Светлозар Николов, Георги Цурев и Димитър Исаев. Всеки един от тях получи различно финансиране, за да си осигури нужните пособия и да проведе нужните лагери, с които да постигне целите си.

Българският спортен тотализатор също отделя сериозни средства за подпомагане на спорта у нас. Всяка година биват раздавани над 20 милиона лева, които влизат в българския спорт и се изразходват за нуждите на физическото възпитание и спорта у нас, за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване и създаване на нови спортни обекти и спортни съоръжения в държавните и общинските училища.

Отделно българският спортен тотализатор раздава паричните награди по време на церемониите за най-добри спортисти у нас. Сред спортовете, които се издържат благодарение на спортният тотализатор, е и плуването. Често се случва да бъдат раздавани индивидуални награди за добре представили се спортисти на големи първенства, които също идват от тотализатора.

Понякога в плувните спортове се появяват и добри бизнесмени, които отделят част от приходите си, за да финансират плувците. Това обаче са редки спорадични случаи и до тях се стига след добро представяне на дадения плувец.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 

 

 

Вашият коментар