Димитър Тасев получи специалния приз на AIPS за разследваща журналистика

 
Димитър Тасев от bTV получи „Специалната награда“ за „Разследващ репортаж“ на AIPS SPORT MEDIA AWARD – най-престижните награди за спортна журналистика, които се връчват ежегодно от Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Димитър Тасев заслужи голямата награда с репортажа си „Допинг в дълбоките води“, разкриващ истории за архаични забранени вещества, чашки с десетки хапчета, давани на национални състезатели, за задкулисни игри и прекършени мечти в българското плуване.
 
За различните категории на AIPS SPORT MEDIA AWARDS 2021 бяха получени общо 1732 номинации от рекордните 133 държави!
 
Сред тях 631 номинации от Европа – от 40 страни от Стария континент. 13 бяха номинациите от България.
 
Оценяването е от експертно жури – представители на най-големите и престижни медийни компании от 5 континента. Доказаните специалисти и Изпълнителният комитет на Международната асоциация на спортните журналисти вземат своите финални решения след пет етапа на оценяване.
 
Димитър Тасев получи наградата си на церемонията на Khalifa International Stadium в Доха, на който ще се изиграят 8 срещи от предстоящото световно първенство по футбол в края на годината.
 
Освен награди в 4-те основни категории „Видео“, „Аудио“, „Фотография“ и „Писане“, всяка година се присъждат и две специални награди на журито – „Разследващ репортаж“ и „Живот в спорта“, като за 2021 г. специалната награда за „Разследващ репортаж“ е за България.
 
Димитър Тасев стана и първият българин, спечелил отличие от AIPS SPORT MEDIA AWARDS.

 

Вашият коментар