Две от дисциплините на Янчев отпаднаха

 

Две от дисциплините на Йордан Янчев – най-младият ни участник на световното първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис, отпаднаха.

 

 

15-годишният състезател на Божидар Граматиков и „Сандански“ първоначално бе заявен за 100, 200, 400, 800 и 1500 м св. стил.

С щафетата 4 по 100 м св. стил стартовете му ставаха шест, което го правеше с най-много дисциплини от нашите на световното първенство в САЩ.

Споделяйки пред BGswim.com впечатленията си от обстановката, Янчев разкри, че индивидуалните му стартове всъщност ще са три.

 

„Целта за световното първенство е да си подобря моите лични постижения. Поради тази причина тренирахме с част от отбора през нощта и така свикнахме с часовата разлика. Ще плувам 200,400, 800 м св. стил. Имам покрит норматив на 400 м св. стил от националния шампионат за мъже и жени в София, който се проведе в края на юни месец“, заяви Янчев.

 

Допълни, че обстановката около шампионата  е много приятна. Чувствал се много добре, а басейнът в Индианаполис бил супер.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар