Емблематичните плувания на Стойчев в СПРИНТ

 

Ако има прозвище, което най-кратко и ясно да опише Петър Стойчев, то ще да е Плувният Магелан – по името на португалския мореплавател, организирал първото околосветско пътешествие по вода.

Защото не просто е обиколил света, а го е преплувал.

Спортното списание на България „СПРИНТ“ изброява в новия си брой само част от най-емблематичните места. В петте океана – Атлантическия, Индийския, Северния ледовит, Тихия и Южния, в голяма част от 82-те морета, страховити протоци – Дрейк, Ламанша, Магелановия, великите реки Нил, Амазонка, Парана, Рио Коронда и разбира се, Дунав.

В Суецкия канал. В Македония го наричат Царот на Охрид, заради 11-те му рекорди победи. В Канада е Кралят на Езерото, короновал се е на Сен Жан и Робервал многократно.

Изобщо списъкът с местата на, които световният и европейски първенец в открити води и носител на 11 Световни купи се е състезавал, прилича по-скоро на туристически справочник.

Най-любопитните от тях и картата, където е плувал, и разказите от първо лице прочетете в новия брой на „СПРИНТ“, който вече е на пазара.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар