Епитропов на пълна стипендия в Университета на Каролина

Брусистът ни на световното първенство по плуване в Китай Любомир Епитропов ще следва с пълна стипендия висшето си образование в САЩ – в Университета на Източна Каролина.

Ще учи спортни науки.

Състезателят на Вихрен (Сандански) по план трябва да замине на 2-и януари.

Преди това Епитропов ще вземе участие на държавния шампионат на Спортната палата в София, който ще се състои от 19 до 22 декември.

„Предложиха ми пълна стипендия.  Университетът на Източна Каролина разполага с много добра база. Климатът е близък до този в България. В отбора ще има брусисти, с които ще мога да тренирам. Образование, което ще получа, е също много качествено, ако всичко мине по план. Времето ще си покаже дали е било правилното решение”, сподели Епитропов за BGswim.com.

При дебюта си на световно първенство на малък басейн 19-годишният търновец слезе под минута на 100 м бруст – 59,92 сек. Стана 37-и. На 200 м бруст плува под 2:10 мин. – 2:08,51 мин. (27-о място). Записа национален рекорд със смесената щафета микс 4 по 50 м.

„На шампионата в българския отбор се получи добра атмосфера. Все пак това бе първо световно за почти целия отбор и класиранията с изключение на тези на Антъни не бяха особено предни. Но си направихме личните времена и почти всеки старт на отбора беше рекордно плуване за България“, допълни Епитропов.

„Специално моите плувания минаха добре. Само няколко десети ме деляха от времената, които си бях задал, но с треньора ми Николай Вакареев сме доволни и сме спокойни, защото знаем, че има още много резерв“, добави държавният шампион на бруст и участник на европейското първенство на голям басейн в Глазгоу.

По отношение на досега си с големите звезди Епитропов сподели: „ Срещнах големи състезатели като Чад ле Кло, Кирил Пригода, Каелъб Дресъл, Сезар Сиело и други и за пореден път се обеждавам, че и те са като нас. Просто са по-тренирани и с по-добро възстановяване. В бъдеще мисля, че ще се доближаваме все повече до тях!“

Номиниран е в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

Вижте интервюто на Любо Епитропов пред БНТ за рубриката „Аз съм…“ ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар