Светлозар Николов: Досегът със световните звезди е ценен опит

 

Пловдивчанинът Светлозар Николов беше един от шестимата български дебютанти на световното първенство по плуване на малък басейн в Ханджоу (Китай).

18-годишният възпитаник на Ботко Трендафилов е от талантите между набор 1999-2004 г., на които ще разчитаме през следващите олимпийски цикли, макар лидерът на Спринт (Пд) да е фокусиран за участие още за Токио 2020 г.

Николов е ключова фигура в амбицията на генералния мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски да имаме щафети на всяко голямо състезание.

Потвърди го със силните си плувания в Ханджоу. На щафетата 4 по 200 м св. стил квартетът ни обръсна с близо девет секунди върховото постижение (7:15,85 мин.), оцеляло 34 години и регистрирано с участието на братята Валентин и Петър Кочанови и Цветан Голомеев.

В кроуловата щафета 4 по 100 м Заро също плува за рекорда.

На 100 м съчетано Светлозар Николов даде 56,75 сек., което му отреди 31-о място. Плува 400 м съчетано с лично време – 4:14,25 мин. зае 25-о място.

Заро коментира пред BGswim.com представянето си в Китай.

„Световното първенство се получи прекрасно за всички български плувци. Доволни сме, че си подобрихме времената. Радвам се, че видях  как плуват големите състезатели. Защото има какво да се научи дори като гледаш. Имам още какво да подобря като техника, обръщания и подводни. Сега ни предстои републиканско, където се надявам и там да се представим добре“, заяви Николов.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар