Епитропов загря в САЩ със серия дуели за европейското

 

Плувец №2 на България за миналата година Любомир Епитропов подгрява за европейското първенство на малък басейн с поредица от дуелни турнири в САЩ.

Досега търновецът и отборът му към университета на Източна Каролина взех участия в пет поредни надпревари и след малка пауза този уикенд са на състезание в Атланта.

На него Епитропов ще направи последна проверка преди Глазгоу, където ще плува 50, 100 и 200 м бруст.

„Всичко върви добре засега. Направихме пет поредни дуъл-срещи и спечелихме четири от тях, като две от тях бяха срещу повече от един университет, сподели Епитропов пред BGswim.com. – Плувам на първо състезание с фасткин и пробно преди европейското. Там ще се помъча да съм във върхова форма. Тренировките са доста тежки, малко попроменени от миналия семестър – наблягаме  повече за 200 метра, отколкото на спринтовете. Фитнесът обаче е три пъти на седмица, а преди беше два“.

В Атланта отборът на Епитропов ще се състезава срещу този на домакина от Джорджия Тех, Алабама, Флорида Стейт, Северна Каролина, Юта и Флорида Гейтърс.

Нашето момче скача на 100 ярда бруст (в събота) и 200 ярда бруст (в неделя).

Като трета дисциплина Епитропов вече плува 200 м съчетано вместо 50 м св. стил.

Заради европейското първенство си взема изпитите две седмици по-рано. „Засега нямам проблеми с нищо. Понеделник и вторник има около седем теста“, допълни участникът на световното първенство в Южна Корея през лятото.

Заедно със съотборника си във Вихрен (Сандански) Антъни Иванов летят директно за Глазгоу, където на 1 декември ще се присъединят към останалите ни плувци и наставника си Николай Вакареев.

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар