Георгиева записа втория полуфинал, Голомеев със седмо време

Георгиева

Габриела Георгиева записа втория полуфинал за българското плуване на световното първенство в Будапеща.

Състезателката на Кристиян Минковски и столичния Дамини ЛВ го направи с 12-о време в пресявките на 200 м гръб, финиширайки за 2:12,69 мин. Най-бърза бе американката Фоуби Бейкън с 2:07,89 мин.

Полуфиналите на 200 м гръб жени са тази вечер. Георгиева ще плува в седми коридор на първата серия, насрочена за 19:21 ч. българско време.

Резултатите от сериите на 200 м гръб жени ТУК

За Габриела това е върховото постижение в спортната й кариера. На шампионата на планетата в Южна Корея през 2019 г. се наложи да прави преплуване за влизане в Топ 16 с Петра Лена Габровски. Австралийката обаче имаше повече сили и нашето момиче остана 17-а.

Година по-рано на европейското първенство в Глазгоу Габи записа полуфинал, също на 200 м гръб, и завърши 11-а в битката за влизане в Топ 8. В Будапеща е третото й световно първенство на голям басейн.

Иначе първият български полуфинал сега направи Любомир Епитропов, който в битката за влизане в голямата осмица завърши 13-и.

В днешната сутрешна сесия Антъни Иванов остана 35-и в сериите на 100 м бътерфлай с 53,36 сек. Унгарската звезда Крищоф Милак прелетя за 50,68 секунди, давайки заявка за световния рекорд.

В най-бързата дисциплина 50 м св. стил Калоян Братанов плува 22,68 сек. за 38-ото място. Полуфиналите Бяха затворени на 22,12 сек. Състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев, син на големия Цветан Голомеев, влезе в полуфиналите със седми резултат – 21,90 сек.

Резултатите на 100 м св. стил мъже ТУК

Вижте къде може да следите първенството с картина, резултати, справки и любопитна информация.

Резултатите на живо ТУК

Картина по БНТ 3 ТУК

Къде по света може да се гледа ТУК

Програмата ТУК

и ТУК

Списък на състезателите ТУК

Стартовите списъци ТУК

Прогнозите и претендентите ТУК

Вашият коментар