Треньорка спаси от удавяне синхронистка на световното

Американската състезателка по синхронно плуване Анита Алварес беше драматично спасена от треньорката си, след като припадна в басейна по време на изпълнението на волната си програмата в дисциплината соло на Световното първенство по водни спортове в Будапеща.

Бившата испанска националка Андреа Фуентес, облечена в къси панталони и тениска, се гмурна до дъното на басейна и извлече Алварес на повърхността, за да й бъде оказана помощ.

„Изпитахме голям страх, трябваше да скоча, защото спасителите не го правеха“, каза Фуентес пред испанския вестник „Марка“.

Алварес беше откарана на носилка до медицинския център на басейна, като съотборниците и феновете изглеждаха в шок край басейна.

По-късно американският отбор по плуване пусна изявление, в което се казва, че Алварес се справя добре.  

 

„Тя имаше вода само в дробовете си, след като започна да диша отново, всичко беше наред“, заяви Фуентес, четирикратна олимпийска медалистка, пред испанското радио. – Казах, че нещата не са наред, крещях на спасителите да влязат във водата, но те не ме разбраха. Тя не дишаше… Отидох възможно най-бързо, сякаш беше олимпийски финал.“

Фуентес добави, че Алварес планира да си почине в четвъртък и все още се надява да участва в отборното състезание в петък след допълнителни медицински прегледи.

25-годишната Алварес Алварес за втори път припада на състезание, като преди това се случи на олимпийската квалификация в Барселона.

Вашият коментар