Италия и Испания повтарят световния финал след 3 години

 

Отборите на Италия и Испания повтарят световния финал във водната топка при мъжете след три години. През 2019 г. в Гванджу италианците спечелиха именно срещу иберийците в мача за титлата и така триумфираха на световния връх за рекордния четвърти път.

В неделя (3 юли 2022 г.) същите два съперника ще излязат от 21 ч. българско време на басейн „Алфред Хайош“ в мача за световната титла. Двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ 3. В сравнение със сблъсъка от 2019 г. в състава на испанците има само трима нови играчи – това са титулярният вратар Агире (19 години!), Фамера и Санауха. В същото време в отбора на Италия има цели шест промени в сравнение с предишното световно – това са Даманте, Йоки Грата, Марциали, Бруни, Канела и Фондели.

Мачът за бронзовите медали ще противопостави Гърция и Хърватия. За пето-шесто място ще спорят Сърбия и САЩ, а за седмо-осмо Унгария и Черна гора. Преди това в групата за 5-8 място САЩ се наложи над Унгария с 16-15, а в мача за 9-10 място Япония победи Грузия също с 16-15.

Във финала на турнира при жените отборът на САЩ спечели срещу Унгария с 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3). Мач за бронзовите медали: Нидерландия – Италия 7-5.

Вашият коментар