Иванов и Шумков близо до времената си на старта на световното

 

Антъни Иванов и Лъчезар Шумков плуваха близо до личните си постижения и освободиха психическото напрежение за останалите си стартове на шампионата на планетата в Будапеща.

 

Двамата откриха българското представяне в басейна на „Дунав Арена“.

 

Антъни Иванов завърши на 50 м бътерфлай на 38-а позиция, регистрирайки време от 24,54 сек.

 

Националният му рекорд е 24,31 сек.

 

По-важните дисциплини предстоят за състезателя на Николай Вакареев и „Вихрен“ (Сандански)

 

В пресявките плува още един българин – Кристиян Голомеев, който състезавайки се за Гърция финишира с време 23,85 сек. на двадесето място

 

Полуфиналите на 50 м бътерфлай в Будапеща се затвориха на 23,66 сек. , а най-бърз беше летящият украинец Андри Говоров с 22,92.


 

Лъчезар Шумков направи много мъжко плуване на 100 м бруст, слизайки за втори път в кариерата под 1:02 мин. Само още двама са го правили още – националният рекордьор Михаил Александров (1:00,61) и Динко Гешев, който бее държавен шампион преди Шумков и има 1:01,72.

Състезателят на Димитър Виденов и „Спринт“ (Сф) регистрира 1:01,96 мин. за 39-ото си място, но закъсня със старта, догонвайки постепенно групата от отцепниците в четвърта серия, докато стана втори.

Над всички отново беше британецът Адам Пийти, който с лекота изплува стотака за 58,21.

 

Полуфиналите се затвориха на  59,95 сек.

А новата звезда на Италия Николо Мартинени постави световен рекорд за юноши – 59,33.

 

Утре (24 юли) българското участие на първенството продължава с участието на дебютанката Габриела Георгиева в дисциплината 100 м гръб.

 

Резултати от сериите на 50 м бътерфлай мъже

 
Резултати от сериите на 100 м бруст мъже

  

Всички резултати

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар