Коменар на Nostabet: Има ли начин да се опази страстта към спорта у младите хора?

 

Често се поставя въпросът за възприятията на младите хора у нас относно спорта и спортуването като част от ежедневието на човек. В днешно време все повече деца и подрастващи предпочитат да прекарват своето свободно време в дейности, които не са свързани с физическа активност. И най-вече такива, които изискват само едно устройство и стабилен интернет. Именно заради това, безспорно влияние върху този проблем през последните годините имат не кой да е, а хазартните компании. “Каква роля играят букмейкърите (например Ностра за Bwin бонусите) в това?” – биха се запитали много от вас. Ние ще се опитаме да ви дадем отговор на този въпрос.

Могат ли компаниите за залози да създават спортни легенди?

Отговорът на този въпрос категорично е “Да!”. И причините за това не са една или две. Всеизвестен факт е, че за много млади хора хазартните игри са атрактивен начин за забавление – те са достъпни навсякъде и по всяко време на телефона, динамични са и носят на всеки потребител достатъчно адреналин и вълнение. Ангажирането на вниманието със спортни новини и статистики определено може да изиграе ключова роля за всеки млад човек, който търси своя път. Но това не е всичко.

Повечето компании са неизменна част от спортния свят, тъй като под една или друга форма, те допринасят за неговото развитие и за създаването на адекватни условия за игра. Трудно е да не забележите, че през последните няколко години именно букмейкърите са едни от основните спонсори на всякакви спортни събития. Те подкрепят както големи и доказали се отбори, така и млади и проспериращи тимове и играчи, в които виждат потенциал. Създаването на добри условия за подготовка, инвестицията в оборудване и екипировка и финансовата подкрепа под всякакви други форми водят своите положителни резултати след себе си. 

Къде е мястото на спортните ни звезди в този проблем?

Върху изграждането на поведенческия модел влияние имат и т.нар идоли или кумири – известни хора, постигнали нещо специално през кариерите си. Много по-лесно е едно дете или тийнейджър да реши да се обърне към спорта, когато види познато лице, на което се възхищава, да спортува. Ето защо всеки български футболист, плувец, волейболист и т.н. има индиректно въздействие към изграждането на подобен тип мислене, свързано с посвещаването на спорта. В тази насока не можем да не отчетем, че хазартните компании се намесват още веднъж и тук. Независимо дали прекарвате времето си в интернет или в гледане на телевизия, няма как да не са ви попадали на рекламите на букмейкърите, в които участват някои от най-обичаните български спортисти. 

Спортът е и винаги ще бъде важна част от живота на всеки човек, който се стреми към вътрешно и външно здраве. Но за да достигне това послание до повече млади хора и за да се запали и запази страстта у тях към активния начин на живот, има редица фактори, които трябва да бъдат съобразени.

Вашият коментар