Конкурент на Фелпс прави показно в София

 

Бразилският ас Нелсон Силва – конкурент и приятел на Майкъл Фелпс и Райън Лохти, ще направи показно на българските състезатели и треньори по време на семинар в София.

Ще изнесе открит урок на басейна на Спортната палата, демонстрирайки тънкостите на подводна част след старт и обръщане.

Семинарът, който ще се състои на 10 февруари (събота), е организиран от БФПС, съвместно с ПК Бриз (Бургас) и със съдействието на Красимир Захов – президент на ПК Спринт (София).

Ще се проведе в три части.

Преди демонстрацията на Силва лекции ще изнесат Веселин Суров – бивш старши треньор на националния отбор и наставник на европейския шампион Денислав Калчев, и сръбският професор Томислав Окичич,  който ще сподели опита в планирането за развитието на сръбското плуване в последните години.

Ще говорят в конферентна зала на Министерството и младежта и спорта, намираща се на петия етаж.

Веселин Суров, който през последните години работи в Германия, ще сподели теоретичния и практическия си опит за мястото на високопланинската подготовка в годишното планиране и ще навлезе в детайли за натоварването по време на тази подготовка.

 

Базиран е върху стажа му в тази област – близо 20 г. Лагерите му на Белмекен са над 40.

Самият Силва ще направи показното на басейн „Диана“ от 14:00 часа на 10 февруари. През октомври той беше звездата от чужбина за турнир „Бриз“ в Бургас.

Възпитаник е на една от световните плувни школи – Университета на Флорида, с наставник доказаният спец Грег Трой.

 

При „алигаторите“ изгряха звездите на сънародника му Сезар Сиело и най-голямата плувна звезда в момента Каелъб Дресъл.

Бразилският ветеран е един от редовните участници в Световната купа и записва подиуми, включително и през последния сезон.

 

Нелсон Силва с Антъни Иванов по време на турнир „Бриз“ в Бургас през октомври 2017 г.

 

„Нелсон води такива семинари из цяла Европа. Споделя опита си, който е натрупал през годините от всичките си треньори. Иска да го предаде. Да бъде полезен на плувците от цял свят, не да пази опита и знанията за себе си, заяви пред BGswim.com Янчо Стойчев – треньор в Бриз и съорганизатор на семинара.

Вижте програмата ТУК

 

Вижте интервю със Силва пред BGswim.com ТУК


и тук

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар