Световен шампион подари златото си на наша плувкиня

Една от звездите на  британското плуване и троен световен шампион – Джеймс Гай подари златния си медал на българска състезателка по време на силния турнир в Люксембург Euro Meet.

Ивона Христова, която е възпитаничка на Жорж Станкович и Славия, поискала от аса автограф и започнала да търси в раницата с какво и къде да се подпише.

Настанала лека суматоха, тъй като 14-годишната софиянка не намирала химикалка.

Гай реагирал мигновено и компенсирал смущението на Ивона със златния си медал на 100 м бътерфлай.

На самия турнир Euro Meet, който даде началото на сезона на 50-метров басейн, скочиха повечето от асовете на европейското плуване – сред тях и Адам Пийти, Ласло Чех и Сара
Сьострьом.

Калоян Левтеров донесе медал за българското представителство, завършвайки трети на 100 м гръб в младшата възраст.

Участва в Люксембург благодарение на спонсора си – застрахователния брокер „Вариант“, който е част от групата на Корпорация „Развитие“.

Третият от плувците на Славия беше Каролина Динева.

И тримата се върнаха с фланелки от състезанието, на която бяха изписани имената на всички участници. Събраха върху автографи на голяма част от тях.

Плувците ни раздадоха значки и магнити на Славия и ключодържатели от българското европредседателство.

 

Калоян Левтеров с плувкиня №1 на планетата за миналата година Сара Сьострьом

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар