Левтеров близо до нов рекорд, Петкова с трета титла

 

Калоян Левтеров бе на косъм от поредния си рекорд в рамките на една седмица след европейското първенство за юноши в Казан.

Под покрива на 50-метровия столичен басейн „Диана“ състезателят на Жорж Станкович и Славия взе среброто при мъжете с време 26,79 сек.

На 5 май в Казан 16-годишният Левтеров плува за 26,78 сек.

 

Шампион стана Владислав Терзиев от пловдивския Спринт с 26,63.

В дисциплината се пусна, но без да се натяга Антъни Иванов от Вихрен (Сандански), завършвайки седми за 30,34, просто за тренировъчен ефект. По-късно на ходом взе поредната си титла на 200 м бътерфлай с 1:59,56 мин.

 

Четвърти е ветеранът и дългогодишен рекордьор в гърба Мартин Желев (Дамини ЛВ), който допълни серията от познати имена, финиширайки четвърти за 27,71.

Диана Петкова донесе втората титла за пловдивския Спринт в третия състезателен ден, триумфирайки на 100 м бруст с 1:10,48 мин.

За нея това е третата индивидуална титла на шампионата, най-много от жените досега.

Три златни медала, но единият от щафетите и общо четири отличия има лидерката на ПСК Черно море (Варна) Бояна Кирчева (на долната снимка в средата).

Триумфира в коронната си дисциплина 200 м св. стил с 2:04,73 мин.

По-късно взе и златото на 4 по 100 м св. стил микс (по двама от пол на два поста) с квартета на моряците, записал най-добро време – 3:43,03 мин.

Най-дългата дистанция – 1500 м св. стил отиде за пореден път на адрес Сандански, след като състезателят на едноименния клуб Радостин Кръстев преплува дистанцията за 16:03,51 мин.

Радостин Кръстев (на преден план) и Антъни Иванов бяха сред шампионите на третия състезателен ден

Най-бързия спринт – 50 м св. стил, бе взет от състезателя на столичния Олимпия Пламен Димитров, спрял хронометрите на 24,24 сек.   

Резултатите ТУК

Прогресия в резултатите на всички състезатели ТУК


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар