Левтеров и Янчев доволни от отборния дух и щафетите

Финалистите и рекордьори от европейското първенство за юноши – Калоян Левтеров и Йордан Янчев са доволни от проявения отборен дух в Казан (Русия), както и от плуванията на щафетите ни.

Смесената 4 по 100 м стана седма с две поправки при мъжете.

На 4 по 100 м св. стил също падна рекорда.

Левтеров и Янчев коментираха представянето си пред BGswim.com.

https://www.youtube.com/watch?v=GsCRjI7gazg&feature=share&fbclid=IwAR2hcOmKC4JHvUBgyPOslew-CfM2xUsDnzcF3iXipUXfEK4_v_8ZmbmBqEc

 „Европейското първенство мина по план. Всички плувания ми се получиха. Много съм доволен от представянето и. Особено от финала на 200 м гръб. Много съм доволен и от силните плувания на щафетите“, коментира Левтеров.

16-годишният състезател на Жорж Станкович и Славия стана седми, а на 100 м гръб записа полуфинал, регистрирайки няколко национални рекорда, включително и при мъжете.

„За световното първенство до държавното за юноши старша ще тренирам на моя басейн в Люлин – 97 СОУ „Братя Миладинови“. След това заминаваме с главния мениджър на националните отбори Кристиян Минковски и генералния секретар на БФПС Димитър Бобев на лагер в чужбина, преди шампионата за юноши в Будапеща през август“, допълни Левтеров.

Йордан Янчев, който стана шести на 200 м св. стил, подобрявайки собствения си национален рекорд, бе по-обран в коментара си за европейското първенство в Казан.

„Не съм доволен от представянето си, но пък съм доволен от щафетите и отборния дух. Нямам представа защо така се получи плуването ми на 400 м св. стил. На световното първенство ще видите избухване“, заяви състезателят на ПК Сандански и Божидар Граматиков, който бе треньор на отбора ни в Казан.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар