Миладинов се прибира за седмица, но пропуска държавното (видео)

 

Европейският вицешампион за юноши Йосиф Миладинов се прибира за седмица в България, но няма да вземе участие в държавното първенство по плуване за мъже и жени на столичния басейн „Диана“, което ще се състои от четвъртък до неделя.

В Казан 16-годишният талант стана втори на 100 м бътерфлай с нов рекорд за мъже – 52,11 секунди, а постижението му го доближи още до олимпийския норматив „А“ от 51,96 секунди, гарантиращ участие в Токио догодина.

Олимпийските нормативи ТУК

На 50 м бътерфлай стана шести също с поправки на мъжкия рекорд и за юноши старша.

„Прибирам се в Пловдив за една седмица, след което заминавам за Швейцария, за да тренирам. После се връщам пак за лагер с националния отбор преди световното първенство за юноши в Будапеща“, сподели Миладинов пред BGswim.com.

https://www.youtube.com/watch?v=53mRYKw8Mxs&feature=share&fbclid=IwAR1jVWQ9SKghv5tYZqUETgTU8QXLlKIa4RG0ztoqAVD1gy36yT4hAURMkaQ

Попитан какво отличава плувната система в Швейцария от тази в Германия, по която тренира четири години, подготвящият се в отбора Вализелен от град Устер под ръководството на Жерар Мьорланд отговори:

„В Германия се набляга на дългото плуване и обемите, на издръжливостта, но с качествени тренировки. В Швейцария се работи предимно върху детайлите. Отработваме един детайл по много пъти. Тренираме в две отделни групи – едната профилирана за спринтьори, другата за специалистите в дългите дистанции. В клуба ми Вализелен сме 20-30 души, а в моята група на спринтьорите сме 12 души. Има и профилиране по стилове. Аз съм в групата на делфинистите и кроулистите.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар