Мейлутите окачи банските (видео)

 

Звездата на литовското плуване и един от героите на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. – Рута Мейлутите прекрати състезателната си кариера едва на 22 години.

Специалистката в спринтовия бруст не намери място в националния отбор за световното първенство през юли в Република Корея.

Преди това Международната федерация по плувни спортове ФИНА обяви, че Мейлутите подлежи на дисквалификация заради нарушаване на антидопинговите правила.

Олимпийската шампионка на 100 м бруст не бе намерена за проверка три пъти в последните 12 месеца и според правилата подлежи на санкция.

И то при положение, че винаги се е изявявала като борец срещу допинга, а под прицел попадаше най-вече голямата й съперничка от Русия Юлия Ефимова.

https://www.youtube.com/watch?v=6_mfkw5OFR4

„Благодарение на плуването имах живот, за който не съм и мечтала. Видях света, запознах се с изключителни хора. Това е опит, който ще използвам на друго поприще“, сподели Рута пред литовско радио.

Освен олимпийската титла от Лондон 2012 литовката има два сребърни медала от световни първенства и две европейски титли.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaDUe36IR7g

https://www.youtube.com/watch?v=BXIf7VLV0-w

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар