Михалев ще участва на финалите на Световната купа по модерен петобой


Тодор Михалев ще участва във финалите на Световната купа по модерен петобой, които ще се състоят в Анкара от сряда до неделя.

Най-добрите 36 състезатели сна планетата  натрупани точки през годината ще се срещнат, за да определят крайното класиране в ранглистата за 2022 г.

 

До момента не сме имали родно участие в последната фаза на модерния петобой, информират от БФМП. Тодор Михалев има уникалния шанс да прибави нови точки към актива си, които да му гарантират стабилна позиция и евентуално място за следващите Олимпийски игри. На базата на постиженията в проведените четири Световни купи се прави подреждането на първите 36 състезатели при мъжете , които се класират на финалната фаза в Анкара.

Михалев има три участия през годината на Световна купа, като най-доброто му постижение е 12-то място в Албена през миналия месец.

 

„Голям успех е класирането на Тодор във финала на Световната купа. Точките, които се дават там са същите като на световно първенство. В последните години малко не му достигна, за да влезе в Топ 36 на света, но тази година той се представи много добре на турнирите в Будапеща, Албена и Анкара. Не успя да участва само в Кайро, но беше болен и не замина. Световният елит ще бъде отново в турската столица и дано Михалев да има и малко късмет, за да се класира сред първите състезатели. Здрав е и амбициран за добро представяне. Всяка позиция в крайното подреждане в Анкара е от голямо значение, защото дава солидни точки и доближава до участие на Олимпийски игри. В първия ден от програмата е фехтовката, следват плуването, конната езда, бягането и стрелбата. Във всяка от петте дисциплини Тодор Михалев е подготвен за сериозната конкуренция, която го очаква“, сподели Камелия Александрова – президент на БФМП.

Междувременно у нас се проведоха финалите на държавното първенство за юноши и девойки – 13 и 15 г.  в Шумен. Бяха определени първенците в индивидуалното и отборното класиране. Виктория Гроздева от Царевец спечели надпреварата до 13 г. при момичетата, а Филип Михайлов от клуб НСА триумфира при момчетата.

110 деца от клубове по модерен петобой в цялата страна взеха участие, а ден по -късно отново на същото място завършиха и финалите от ДП при юноши и девойки до 15 години. Антония Начева от Боляри 2009 е първа при момичетата, Георги Илиев от Шампион 2 спечели при момчетата.

67 участника имаше в тази възрастова група и в двата пола. Следващото държавно първенство ще бъде на 2 и 3 юли в Пазарджик за състезатели от 17 до 19 г. В него ще участват и атлети от Румъния, Гърция, Турция и Молдова.

Вашият коментар