Миладинов направил рекордите с по-малко тренировки

 

Плувната сензация Йосиф Миладинов не е очаквал да направи такова невероятно представяне на държавното първенство за юноши старша възраст във Варна.

17-годишният суперталант счупи националните рекорди при мъжете на 100 м свободен стил (49,27 сек.) и 100 м бътерфлай (51,55 сек.), без да е направил пълноценна подготовка.

 

„Не очаквах подобни резултати. Щом се получи, значи е писано – сподели пред „България Днес“ Миладинов. – Много съм щастлив от постиженията. Подготовката протече съвсем нормално, но тренирах по-малко заради коронавируса. Мислех, че няма да съм във форма, както бях през миналата година на световното първенство.“

Миладинов е направил анализ на своите постижения и е стигнал до ключов извод.

 

„Подобрих част от фитнес подготовката, работата на сухо. Това ми дава малко повече сила във водата“, разкрива тайната на успеха тийнейджърът, който живее и тренира в Швейцария.

 

Йосиф Миладинов си взе почивка след изключителните резултати, но скоро отново ще пори водата в басейна.

 

„От 1 септември започвам отново да тренирам. Ще дам всичко, за да покажа какво мога на олимпиадата в Токио – закани се талантът. – Ще се прибирам в България за лагери в София и Белмекен, но ще тренирам и в Швейцария, където е моят треньор.“

 

Рекордьорът няма намерение да тръгва по пътя на Антъни Иванов, който отиде в Меката на плуването – САЩ.

 

„И друг път съм споменавал, че Америка за мен не е вариант. Ще остана в Европа“, добави Миладинов.

Той беше в Швейцария, когато Антъни Иванов се разболя от коронавирус и беше в контакт с останалите съотборници от националния отбор.

„Чухме се по телефона и говорихме какво е неговото състояние. Вирусът е минал добре за него. Останалите са нямали симптоми и всичко е минало наред“, разказа Йосиф Миладинов.

Талантът все още не е наясно за предстоящите стартове до края на годината. Най-сериозното състезание в календара е юношеското световно първенство.

 

„Още не съм мислил дали ще участвам. Целта ми е да гоня покриване на олимпийски норматив на 50 м свободен стил (22,01 сек). Не е невъзможно. Ще съм много щастлив, ако успея. Петдесетакът ми пасва повече. 100 делфин ми е най-любимата дисциплина. Плувам я с удоволствие. 100 кроул ми става много тежко и накрая чувството е неприятно.“

През миналата година Миладинов спечели бронзов медал на 50 м бътерфлай от световното първенство за юноши на 50-метров басейн.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар