ПСК Черно море с пореден триумф, Миладинов с 5 рекорда

ПСК Черно море (Варна) продължава доминацията си в плуването, започнала през 2016 година, след като спечели и държавното лично отборно първенство за юноши и девойки старша възраст у дома на комплекс „Приморски“.

За моряците това е втори триумф от три национални шампионата на голям басейн през настоящия сезон.

Първенството се проведе според всички противоепидемични изисквания и в него участие взеха 298 юноши и девойки старша възраст от 42 клуба.

 

ПСК Черно море триумфира с общ актив от 338,65 т.

 

Оглави и класирането по медали – 31 медала – 14 златни, 9 сребърни и 8 бронзови.

В генералното класиране втори е пловдивският Младост’91 – 271,29 т.

 

Тройката оформи бургаският Бриз – 220,00 т.

 

Шампионатът ще бъде запомнен с фантастичните плувания на Йосиф Миладинов, който подобри националните рекорди на 100 м св. стил и 100 м бътерфлай при мъжете, записвайки общо 5 поправки.

Асът на Младост’91 спечели 5 титли и общо 6 медала.

Рекордите на първенството бяха общо 10 – 5 на сметката на ПСК Черно море, два от тях на Азра Янък.

Старши треньорът на ПСК шампиона  Никола Петров изрази задоволството си от успешното представяне на варненци и коментира участието в ДЛОП пред клубния сайт swimming.bg.

„По време на състезанието у всички се усещаше, че сме развълнувани, от това, което предстои. Близо осем месеца преди това нямаше състезание, реално не знаехме на какво ниво сме. По-малките повече ги засегна това чувство, по-големите се представиха по-стабилно. За мен също бе много вълнуващо да видя как ще реагираме на всичко случващо се. Доволен съм, че станахме шампиони дори и в този формат, с ограничения брой състезатели“.

 

Петров отчете силните резултати на състезателите си. „Дай боже да сме живи и здрави и да имаме възможност да тренираме нормално. Младите плувци, които идват отдолу, продължават да затвърждават представянията си  и да стават все по-добри и по-добри, да трупат опит. Смятам, че в следващите няколко години, ако всичко е наред и няма проблеми с тренировките и подобни вируси, които да ни спират, ни чакат много щастливи моменти! И се надявам в най-скоро време да минем на по-високо ниво като клуб“, коментира Петров.

 

Резултатите ТУК

Статистика и рекорди ТУК

Прогресия в резултатите на всички състезатели ТУК

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар