Милак напусна треньора, който го направи звезда

 

 

Суперзвездата на унгарското плуване Крищоф Милак напусна дългогодишния си треньор в търсене на нови предизвикателства за олимпийските игри в Париж 2024 г.

Шампионът от Токио и рекордьор на 200 м бътерфлай постигна изумителните си успехи под наставничеството на Атила Селмечи.

 

Двамата бяха заедно 8 години.

„Работихме заедно осем години. Поддържахме особено добри отношения помежду си в продължение на шест години и половина от тях. В последния период нещо в областта на доверието се счупи между нас. Стана след победата му на световното първенство, когато подобри световния рекорд на Майкъл Фелпс, който той смяташе за неразбиваем. Оттогава Крищоф се промени“, заяви унгарският специалист.

Милак избра за негов наследник Балаш Вирт, който е бил в няколко олимпийски треньорски щаба. Тренирал е Даниел Гюрта, триумфирал на 200 м бруст в Лондон 2012.

Също е работил с Богларка Капас – световна шампионка на 200 м бътерфлай от 2019 г.

„Ясно е, че постигнах успехите си с Атила Селмеджи и му благодаря за това. Но нашите човешки отношения са уморени след осем години. Чувствах, че ще е по-добре да предприема промяна. Така ще мога да се подготвя по-ефективно. Мислих много с кого да продължа кариерата си, изслушах мненията на различни хора, разгледах възможните решения във всички аспекти и перспективи и избрах Балаш“, обяви Милак.

 

Снимка: Jack Spitser/Spitser Photography

Вашият коментар