Мистър BGswim.com се надъхва с титли за световното

 

С две титли от държавното първенство и общо три медала Мистър BGswim.com Цанко Цанков се надъха за участие на световното първенство на малък басейн в Китай догодина.

30-годишният бургазлия беше най-възрастният шампион на ДЛОП в София, а времето му на 100 м съчетано – 55,72 секунди му даде увереност да гледа планетарния форум.

Норматив „Б“ е 55,44.

Цанков, който е състезател на столичния НСК Олимп и тренира под ръководството на Красимир Захов, триумфира на държавния шампионат още на 50 м св. стил – с 22,80 сек., а на 50 м гръб стана втори.

 

Още по впечатляващото е, че Мистър BGswim.com тренира на високи обороти, докато работи управлявайки собствена фирма като хидроинженер.

Води и групи по обучение по плуване към НСК Олимп.

 

 

30-годишният Цанко Цанков на почетната стълбичка като победител на 100 м съчетано, награден от треньора си Красимир Захов. Вдясно от него е вицешампионът от ПСК Черно море (Варна) Тихомир Тодоров (17 г). Трети е Владислав Терзиев (Спринт, София – 18 г.)

Изтичащата 2017 г. беше изключително успешна за Цанков – спечели титли на държавните шампионати и на двата басейна.

Безспорният му успех беше сребърният медал от световното първенство за ветерани в Будапеща, където взе общо три отличия.

Нормативите за световното първенство на малък басейн през 2018 г.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар