Надяваме се поне на четирима плувци за Токио 2020

 

Да участваме поне с четирима плувци на олимпийските игри в Токио през 2020 г. се надява председателят на БФПС Георги Аврамчев.

„МОК намали броя на състезателите, които могат да участват и спечелването на квоти става по-трудно. До края на февруари догодина ще станат ясни нормативите. Смятам, че заедно с Антъни Иванов още трима наши плувци могат да покрият „А“ норматив”, заяви Аврамчев.

Председателят на БФПС и останалата част от ръководството отчитат много успешна година, с много рекорди и престижни класирания, увенчана с представянето на световното първенство на малък басейн в Китай.

„Антъни Иванов се класира осми и на европейското първенство в Глазгоу и на световното първенство и съм много изненадан, че не е сред десетте най-добри спортисти на България“, каза Аврамчев.

БФПС е поискала от спортното министерство бюджет за следващата година около 1 300 000 лв.

„Надявам да получим тази сума. Ние залагаме реални суми, не ги завишаваме, а искаме точно толкова, колкото са ни нужни, за да постигнем целите си“, допълни Аврамчев.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар