С триумф при мъжете и жените ПСК Черно море взе всички възрасти на малък басейн

 

ПСК Черно море (Варна) взе купата и от държавното първенство по плуване за мъже и жени и така прибра трофеите за всички възрасти – деца, младша и старша на 25-метров басейн от зимните шампионати.

„Моряците“ оглавиха комплексното класиране с 464,25 точки. Лидери са и в подреждането по медали 23 (10 златни, 10 сребърни, 3 бронзови).

Заформиха хеттрик и с короната при жените (261,90).

С изброените купи във всички възрасти и тези от голям басейн ПСК Черно море би трябвало отново да вземе комплексната отборна шампионска титла за изтичащата 2018 г.

На държавното първенство за мъже и жени в София плувците бяха 264, а клубовете 37.

Класирането ТУКВ генералното класиране при мъжете и жените на басейна на Спортната палата втори е пловдивският Спринт (418,86), който е втори в почти всички класации.

Друг варненския тим – Астери оформи тройката с 291,16 точки, продължавайки изумителния си прогрес в кратката си клубна история. При мъжете шампион е столичният Олимпия 203,68.

В година увенчана със стотици рекорди (очаква се да бъде уточнен точният брой от генералния мениджър на плувните отбори Кристиян Минковскии), на шампионата бяха направени 20 поправки.

 

На 100 м бътерфлай на Антъни Иванов се торпилира за 51,70 сек. Най-добрият ни плувец взе общо 5 титли, беше близо до върховото постижение на 100 м гръб, но бе победен от руснака на Бриз (Бургас) Дмитрий Горбунов.

Отличията на състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) са общо 7, което го прави най-титулуваният на шампионата при мъжете. Направи общо 12 старта. На 27 декември лети за САЩ, където ще продължи подготовката си.

Най-титулуваният състезател изобщо е Диана Петкова Спринт (Пловдив), взела общо 9 отличия (6 златни, четири индивидуални).

Най-голяма вариативност в печелене на златото показа другата ни участничка на световното първенство в Китай Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София), триумфирала в трите гърба, на 800 м св. стил и 100 м бруст.

Четири индивидуални рекорда и един с щафетата направи Йордан Янчев. Записа златно каре – от 100 до 1500  м св. стил, покривайки всички дистанции на кроула без петдесетака. Взе сребро и с щафетата 4 по 50 м св. стил.

Рекордите ТУК

Резултатите ТУК

Класиране по медали

Прогресия в постиженията на всички плувци

 


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар