Награди за 20 хиляди лв. на турнира на Бриз

 

Общата стойност на паричните и предметните награди на международния турнир по плуване „Бриз“ в Бургас следващата седмица наближава 20 хиляди лв.

Четвъртото издание на надпреварата ще се състои в новопостроения комплекс „Парк Арена“ от 12 до 14 октомври. Организатор е едноименния клуб, подкрепен от местната община.

Състезанието е от календара на БФПС, ФИНА (Международната федерация по плувни спортове), ЛЕН (Европейската лига по плувни спортове) и практически открива сезона у нас като възможност за изявените ни състезатели да покрият норматив за световния шампионат на 25-метров басейн в Китай през декември.

„До момента са постъпили заявки от осем държави – България, Великобритания, Гърция, Египет, Латвия, Молдова, Турция и Румъния. Имам уверението на генералния мениджър на националня отбор г-н Кристиан Минковски, че най-силните родни плувци ще скачат за норматив за световното първенство именно на нашия турнир. Басейнът на „Парк Арена“ е идеален за тази цел, тъй като е изключително бърз“, заяви за BGswim.com Янчо Стойчев – треньор в Бриз и съорганизатор на турнира.

 

Регламентът

Турнир “Бриз“ ще бъде в четири възрастови групи – от родени 2008-2009 година до  мъже и жени. 

Всеки състезател има право да плува четири  индивидуални дисциплини + щафетите. Дисциплините ще бъдат общо 20. Организаторите запазват правото си да ограничат сериите на 800 м св. стил до три от пол и пет на 400 м съчетано плуване.

Турнирът ще бъде обезпечен с картина на живо от продуцентска къща “Тези“, а приятелите на плуването ще може да го наблюдават чрез BGswim.com.

Откриването ще бъде в 17:00 ч. на 12 октомври (петък), а градуса на емоцията ще вдигне хип-хоп изпълнителката Сантра, която ще направи шоу и ще изпее някои от хитове си.

Наградите

Паричните награди от клуба домакин ПК Бриз са на стойност 2000 лв. Отличниците при мъжете и жените с най-добър точков актив по таблицата на ФИНА ще приберат 500 лв. Подгласниците им по 300, а третите 200.

Звукови четки за зъби, ваучери за лечение и други предметни награди на обща стойност 5000 лв. е подсигурил основният спонсор „Фамилия дент“.

Популярният производителя на плувна екипировка TYR ще подсигури награди за 2000 евро, Arena и Finis също отново ще подсигурят свои продукти за призьорите. Чакат се потвърждението на още няколко спонсора и партньори на ПК Бриз, за да набъбне наградният фонд до 20 хил. лв.

 

Поканата на български език ТУК

Invitation for 4th international swimming tournament „Briz“

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар