За Тодоров олимпиадата е проверка за световното

 

За Тихомир Тодоров една от важните цели на Младежките олимпийски игри в Аржентина е да свери часовника с конкуренцията за световното първенство по плуване при мъжете догодина.

Заяви го Никола Петров – треньор на делфиниста на ПСК Черно море (Варна). Тихомир Тодоров ще бъде един от четиримата ни плувци в Буенос Айрес.

Самите Младежки олимпийски игри ще се състоят от 6 до 18 октомври.

Останалите в плувната група са Василики Кадоглу, Диана Петкова и Йордан Янчев, а треньор и водач на плувците е доказаният спец Ботко Трендафилов.

Пътуват днес (2 октомври) с полет на „Луфтханза“ през Франкфурт. Състезатели и треньори от 14 спорта се събират на летище София, Терминал 2, където в 11:30 ч. е предвидена кратка церемония по изпращането им.

„С Тихомир стартирахме в началото на август. Проведохме лагер на Белмекен в рамките на 20 дни, след което тренирахме във Варна. Реално погледнато на Младежките олимпийски игри българите ще се сблъскат със същите плувци, които са участвали на европейското първенство във Финландия, плюс традиционно силните представители на САЩ, Австралия и Япония”, заяви Никола Петров пред клубния сайт „ПСК Черно море“.

Тихомир Тодоров е заявен за три дисциплини. Ще плува на 50, 100 и 200 м бътерфлай.

„Въпрос на доза късмет е дали ще има добро българско представяне. Догодина предстои световното за мъже. На практика форумът в Буенос Айрес е добра възможност нашите плувци да сверят часовници с връстниците им, които се състезават за плувните колоси на планетата. Надявам се, че по време на игрите Тихомир Тодоров ще направи добри плувания. Радостен съм, че има възможност да се докосне до магията на олимпизма“, допълни Никола Петров.

Василики Кадоглу (Астери) ще се състезава на 800 м св. стил, Диана Петкова (Спринт, Пловдив) – на 50 и 100 м св. стил, както и 50 м бруст, Йордан Янчев (ПК Сандански) на 200, 400 и 800 м св.  стил.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар