Наши треньори по артистично плуване с обучение по европейска програма

 

Европейски проект ще даде възможност на български треньори по артистично (синхронно плуване) да обогатят знанията си и да натрупат опит в контакт с чуждестранни колеги.

Целта е да бъдат запознати с нови методи на тренировка, здравословно хранене, подхода и хореографията при работата си с младежи с акцент върху минимализиране риска от травми и по-успешна и продължителна спортна кариера на състезателите.

 

Първата среща на “Aqua Primorje“, съфинансиран от проекта „Еразъм“ на Европейския съюз, се проведе в Самобор (Хърватия).

Участваха организации от три държави, от наша страна партньор бе „Асоциация за развитие на българският спорт“. Присъстваха Калинка Гударовска и Ивайло Здравков, членове на УС на Асоциацията.

Проектът стартира на 1 януари 2020 г. Ще продължи 18 месеца. Предстоят още срещи за изясняване на проекта и реализацията му.

Фокусът ще е върху неформалното обучение на треньори по артистично плуване.

За специалистите от партньорските държави съществуват ограничени възможности за неформално образование за подобряване на техните знания и подобни проекти са един от начините за развитие, надграждане и подобряване на капацитета им чрез обмен на опит и примери за добри практики.

 

Целта на този проект е подкрепа за учители, треньори и обучаващи се, но също така да насърчи съответните отговорни лица в страните партньори по проекта да реформират и модернизират формалното и неформално образование и да разработят политики в областта на тренировките и обучението по синхронно плуване.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар