Търгът на Нина Рангелова запали плувните сърца за лечението на малката Ани

 

Нина Рангелова увлече плувните сърца да се включат в набирането на средства за лечението на дъщеричката на треньора Панайот Паздерков, организирайки търг на шампионските си бански.

Виртуалното наддаване е в пет поредни денонощия в групата „Плуване & Водна топка“ във Фейсбук.

 

Първият бански костюм на Нина Рангелова – Arena, с който участничката на три олимпийски игри и 9 световни първенства плува на европейски финал в Лондон през 2016 г., спечели Красимир Захов.

Президентът на столичния ПК Спринт даде окончателната сума от 550 лв. и апелира всички свързани със сините спортове да се включат в дарителската кампания на Ани Паздеркова.

Вторият търг спечели Мариана Цветкова (385 лв.), а третият върви над тази сума.

Така само за три денонощия инициативата на Нина е на път да събере близо една тридесета от необходимата сума.

За първия курс на лечението на Ани Паздеркова в Китай, продължаващ около 4 месеца, са нужни 35 000 лв., са необходими.

 

 

Момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, диагностицирана с детска церебрална парализа (Спастична квадрипареза) и все още не може да ходи, сяда самостоятелно и дори пълзи трудно.

Заболяването й засяга централната и периферна нервна система.

 

В необходимата сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в Китай.

 

„Една идея не е нищо повече от просто “идея” ако зад теб не застанат хора, които да те подкрепят. Плувното общество в България е огромно и наистина вярвам, че ако се обединим можем да помогнем на малката Анна, написа на профилната си стена във Фейсбук Рангелова- Благодаря на всички, които споделят линкове и постове към търга, за да може повече хора да разберат за него. Огромни благодарности и на тези, които наддават за банските всеки ден.

 

Най-хубавото е, че търгът нараства и още хора имат желание да се присъединят! Няма да разкривам много, но само ще кажа, че един от нашите плувци се свърза с мен и изрази желание да помогне като дари нещо много интересно и специално. До броени дни ще разберете за какво става на въпрос.“

 

 

Междувременно паралелно наддаване за свой бански костюм направи друг изявен наш плувец – Йордан Янчев.

С него асът на ПК Сандански е плувал на световен и европейски финал за юноши и е поставил куп рекорди.  

 

В събота на зимния празник по водно спасяване за деца и подрастващи на столичния басейн „Мадара“, организиран от НСА БЧК също бе събрана сума в от дарителска акция.

Събраните средства бяха преведени по сметка, а моторът на инициативата Наталия Стоянова не искаше да го обявява публично.

На предстоящия плувен турнир на СК Левент (София), който ще се състои на басейна в столичния техникум „Хенри Форд“, ще има подобна благотворителна акция.

Дарителската сметка на Анна Панайотова Паздеркова:

IBAN : BG02UBBS80021067319740

При Банка ОББ

 

Помогнете на Ани и ТУК


–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.