НСК Олимп шампион при децата и на двата басейна

НСК Олимп (София) затвърди шампионския си статут при децата в плуването, след като триумфира в генералното класиране и на държавното първенство на 25-метров басейн в Бургас.

В шампионата за наборите 2009 и 2010, състоял се в „Парк Арена“ ОЗК, участваха 384 състезатели от 55 клуба.


НСК Олимп оглави и таблицата по спечелени медали – 16, от които 8 златни, 7 сребърни и един бронзов. Столичният тим е на второ място при момчетата и момичетата в класирането по точки.

 


През лятото в Сандански клубът, който е с 11-годишна история, спечели купите на 50-метров басейн като отборен първенец и при момчетата, а при момичетата бе втори.

Сега в Бургас основен принос за успеха имаха Симона Иванова (родена 2009 г.), която успя да затвърди държавните си титли от голям на малък басейн на четири дисциплини (50 м св. стил – 28,29 сек., 100 м св. стил – 1:01,50 мин., 200 м св. стил – 2:12,36 и 400 м св. стил – 4:42,01), на 100 м съчетано и с щафетите е втора. Взе общо 7 отличия.

 

Александър Николов (2009) спечели два златни медала и общо четири индивидуални, Радостин Кръстев – в същия наборq има титла и още две отличия.


НСК Олимп триумфира със златото в смесената щафета 4 по 50 м при момчетата и още три сребра в другите битки при квартетите.


В генералното класиране втори е друг млад тим – Пловдив 2019. Трети е Левски.

При момчетата отборен първенец е Пирин (Благоевград), а тройката оформи Пловдив 2019.


При момичетата купата е за Пловдив 2019, а третото място за Левски.


„Трудолюбието, постоянството и любовта на целия ни екип към спорта, започнаха да дават своите по-големи резултати и да ни вдъхват увереност, че сме поели по правилния път към нашите по-големи мечти. Много съм горд с колегите Петър Иванов и Любомир Симеонов и всеотдайните ни състезатели, които заслужиха тази победа“, коментира за BGswim.com Емил Милков – старши треньор и председател на НСК Олимп.

 

„Справихме се добре, но имаме много работа за подобрения в технически и тактически аспект, които да допринесат за по-висок спортен резултат”, заяви Петър Иванов.


„На това състезание конкуренцията беше по-голяма в сравнение с държавното през лятото на 50-метров басейн. Беше по-трудно да победим, заради различията във физиологичното развитие на децата”, каза Любомир Симеонов.

 

Резултатите, статистиката ТУК

Снимки: Евгени Цеков, Sportsgallery.eu, НСК Олимп

 

 

 

 

Вашият коментар