Палазов шампион в ултратриатлон

 

Многократният държавен шампион и рекордьор в бътерфлая Георги Палазов увенча със златен медал усилията си в поредното предизвикателство извън плуването.

 

Трикратният участник на олимпийски игри стана шампион на ултра крас триатлон.

Направи го в щафета по време на второто издание на изпитанието на най-издръжливите „Лъвско сърце“, провело се в Приморско по инициатива на едноименния клуб и общината.

Палазов бе на първи (плувен) пост на отбора 3КА в състав.

В трио с Владислав Гюров (колоездене) и Евгени Георгиев (бягане) даде  за триумфа общо време от 6:47:15 часа.

Внушителната фигура на Георги Палазов се отличава от останалите участници в плуването. Снимка: Николай Кошничаров

 

Резултатът е абсолютно ревен с този на победителя при мъжете Емил Стойнев. Най-добрият ни триатлонец  подобри с 24 минути времето си и дублира титлата си от миналата година.

Титлата при жените дублира и Христина Козарева  – с 9:10:42 ч.


Участниците преминаха трасе с обща дистанция от 140 км в рамките на 13 часа. Маршрутът бе покрай 4 природни резервата и 12 тракийски светилища.

 

 

В регламента са включени традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: плуване в залив Перла – 3 км, планинско колоездене из Странджа – 116 км и бягане в резерват Ропотамо – 21 км.

 

 

Общо 145 участници се включиха във второто издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, провел се в района на Странджа планина и Приморско.

Включиха се ентусиасти от Франция, Русия, Дания и Унгария. Имаше български участник – Николай Калчев, който беше дошъл специално за състезанието от САЩ, където живее.

26 отбора от 27 стартирали завършиха щафетното състезание по трасето от 140 км с три дисциплини.

При мъжете 49 състезатели от 57 общо стартирали влезнаха в контролното време от 13 часа.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар