Петкова: Бях подготвена за полуфинал

„Съвсем реален беше шансът за полуфинал на 100 м съчетано, но все пак съм доволна от плуването си“, заяви Диана Петкова, след като постави национален рекорд, но остана на пет десети от влизане в Топ 16 на световното първенство на малък басейн в китайския град Ханджоу.

18-годишната дебютантка коментира пред BGswim.com представянето си в първата дисциплина на подобен форум, както и очакванията за 50 м св. стил.

 

„Радвам се, че успях да плувам сравнително по-бързо от най-доброто си време. Имах доста резерви по самото плуване. Обръщането от гръб на бруст не се получи. Делфинът ми също, може би от напрежението ми отне малко по-дълго време да се концентрирам. Плъзнах прекалено много и на финиширането, което от всичко беше най-голямата грешка”, сподели Петкова, която после плува и в смесената щафета микс 4 по 50 м, завършила на 18-о място.

С летящ старт възпитаничката на Ботко Трендафилов се изстреля за 24,52 м св. стил, но остава обрана в емоциите си. В индивидуалното плуване психическото напрежение, стартовата реакция и качеството на старта са решаващи.

 

„Относно 50 м св. стил не искам да подхождам с определени очаквания. Ще дам максимума. Малко със смесени чувства съм заради щафетата. Уж плуването ми бе бързо, реакцията също, но с нормална нямаше да е толкова бързо”, допълни Петкова. Номинирана е в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

 

Пресявките на 50 м св. стил са в събота.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар