Янчев: Зверски сме надъхани за 4 по 200 м св. стил

 

На 17 години Йордан Янчев у най-младият от българските плувци на световното първенство на малък басейн в Китай, но макар и дебютант на такъв форум за пореден път впечатлява с увереността в собствените си възможност и подхода към стартовете.

На първата си дисциплина 400 м св. стил състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански записа национален рекорд за юноши старша възраст и с 3:46,13 мин. завърши 21-и.

На 200 м св. стил Янчев плува над върховото си постижение – 1:48,23мин., финиширайки 37-и.Направи нов рекорд при мъжете с кроуловата щафета 4 по 100 м и е убеден, че при зверско плуване и късмет българският квартет на 4 по 200 м св. стил (утре) може да се класира за финал.  

Участникът на Младежките олимпийски игри в Аржентина коментира пред BGswim.com представянето си на световното първенство.

За плуванията си

„На 400 м св. стил очаквах да плувам с две секунди по-бавно. Доста съм доволен, без малко да направя рекорд за мъже. Това беше дисциплината, за която се подготвях. На 200 м св. стил сякаш бях изморен и схванат, не знам защо?“

За отборния дух

„Отборният дух е пълна десетка. Всички сме: „Един за всички и всички за един“. Подкрепяме се. Страхотно състезание се получава. Няма от какво да се оплача“, допълни Янчев.

За оставащия старт

17-годишният талант на ПК Сандански е в постоянен досег по телефона и чата с личния си треньор Божидар Граматиков, който макар и от хиляди километри, праща тренировки и контролира спортната форма и поведение на възпитаника си. 

С Антъни Иванов

Относно последния му старт на шампионата – щафетата на 4 по 200 м св. стил, Янчев е надъхан: „Със зверски рекорд и ако имаме късмет можем да плуваме на финал.“

За досега си с големите фигури в световното плуване

„Автографи не вземам, но си говоря с всеки един от големите. Е, малко под формата на бъзици. Много земни хора са, макар и земноводни, ха-ха. Не са надути. Най-впечатлен съм от американската суперзвезда Каелъб Дресъл, голям пич е. Даже ме поздрави. Подаде ми ръка. Много ми стана приятно”, завърши участникът на Младежките олимпийски игри в Аржентина.

Янчев е сред номинираните за Най-добър млад спортист в анкетата на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар