Петкова и Шумков с големите награди в Стара Загора

 

Диана Петкова и Лъчезар Шумков взеха наградите от 150 евро за най-добри постижения при жените и мъжете на международния турнир по плуване „Руси Русев“ в Стара Загора.

Треньорите им Ботко Трендафилов и Димитър Виденов си тръгнаха с по 100 евро.

В четвъртото издание на турнира, организиран от ПК Траяна, участваха над 170 състезатели, шестима от Гърция. Клубовете бяха 28.

Диана Петкова с треньора си Ботко Трендафилов и Стефан Вачев – мотора на турнира „Руси Русев“

 

При жените Диана Петкова (Спринт, Пловдив) даде на 100 м съчетано най-добро време по точковата таблица ФИНА. Взе една от четирите си титли с 1:02,09 мин. – нов национален  рекорд.

Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) регистрира второто най-добро постижение – на 200 м гръб – 2:11,76 мин.

14-годишната Жанет Ангелова от младия бургаски клуб Акулите е с третия най-добър резултат – на 400м св. стил (4:26,83 мин).

Лъчезар Шумков с треньора си Димитър Виденов

При мъжете Лъчезар Шумков (Спринт, София) даде най-добро време – на 100 м бруст, грабвайки една от трите си титли с 1:00,16 мин. и доближавайки се до слизане под минута.

Светлозар Николов (Спринт, Пловдив) е с втория най-добър резултат – на 200 м съчетано (2:02,49 мин.)

Иван Алмаджиев (Младост’91) е третият пловдивчанин в двете идеални тройки с времето си на 50 м бътерфлай – 24,41 сек.

„Турнирът премина при стройна организация и ведра обстановка. Гости на откриването бяха актрисата Койна Русева – дъщеря на Руси Русев, в чиято памет провеждаме надпреварата, и генералният секретар на БФПС Димитър Бобев, както и представители на Община Стара Загора, които откриха турнира. Надяваме се, че ние организаторите и съдийският апарат сме успели да отговорим на предизвикателството да организираме това традиционно за нас състезание. Благодарим и на всички участници и гости, че бяха част от този спортен празник“, коментира пред BGswim.com Стефан Вачев старши треньор на ПК Траяна и деен организатор на турнира.

Резултатите от Руси Русев ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар