Петър Мицин на европейски полуфинал 6-о време

Петър Мицин


Обещаващият плувен талант Петър Мицин е на европейски полуфинал с шесто време на шампионата за юноши, който започна днес в румънската столица Букурещ.

16-годишният състезател на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) го направи на 200 м бътерфлай, регистрирайки 2:00,38 мин.

Това е третият индивидуален европейски полуфинал в рамките на година за родения на 19 август 2005 година велинградчанин.

Той ще стартира в трети коридор на първата полуфинална серия, насрочена за 18:02 часа българско време.

Трима юноши слязоха под 2 минути в пресявките на 200 м бътерфлай.

Най-бърз бе с година по-големия от Мицин поляк Кржищоф Хмилиевски, плувал за 1:56,96 мин.

Имаше минимална възможност нашия да стартира и на 200 м св. стил в откриващия ден на първенството, но дисциплината съвпадна с бътерфлая и треньорът Вакареев прецени, че възпитаникът му има по-големи шансове именно на делфина.

За Пепи се заговори по-сериозно след представянето му на европейското първенство за юноши в Рим през миналата година. С щафетата ни 4 по 100 м св. стил записа финал и четвърто място, а квартетът подобри на два пъти националния рекорд при мъжете и старшата.

На 200 м св. стил състезателят на Вихрен влезе в десетката на Стария континент. През ноември в Бургас едва 16-годишен Мицин стана държавен шампион при мъжете на малък басейн на 200 м бътерфлай и на 400 м св. стил. Роден във Велинград, но трениращ отскоро в Сандански, той има щастието да притежава закваската на две големи плувни школи и наставничеството на водещи и всеотдайни треньорски фигури – вече покойната Йорданка Пенина и сегашният му наставник Николай Вакареев.

Висок 183 см, изключително гъвкав и добре сложен за плувния спорт, той притежава атлетичност и качества, унаследени от кръстоската между биатлона, трениран от баща му Петър Мицин-старши, и леката атлетика, на която се е посветила майка му Таня.

Сериите на 200 м бътерфлай юноши ТУК
Резултатите ТУК

Програмата ТУК


Вашият коментар