Петте железни правила на Стоманената Хошу

Унгарката Катинка Хошу е едно от най-разпознаваемите лица в женското плуване.

Многократната световна и тройна олимпийска шампионка от Рио 2016 винаги е с най-тежката програма по време на големите форуми и затова е наричана „Желязната лейди“.

Хошу е от малцината, които не си взема почивка след натоварен сезон, а директно се включва в Световната купа. Печелила е безпрецедентните 5 пъти и е единствената, която е заработила над 1 милион долара от наградния фонд на комерсиалната верига.

Но не само тялото прави желязна Катинка Хошу.

Вярна на житейското си мото: „Трудната работа винаги се отплаща“, унгарката дава петте си основни тренировъчни принципа, които я направиха машина за рекорди.

Правило №1

На всяка тренировка винаги спирам за момент преди да скоча във водата, за да си спомня какви са моите цели и какво трябва да направя по време на заниманието. Само така ще мога да направя крачка напред към целите си.

Правило 2

Започна ли тренировката, съм категорична в правилото „без извинения“. Не търся никакви причини, за да не си свърша работата. Действам и правя това, което трябва да се направи. В същото време не очаквам да чуя и друг около мен да се извинява или оправдава.

Правило 3

Цялата ми кариера се основава на идеята да не се страхувам да избера по-трудния път, когато имам избор.

Нищо лесно не е било полезно да се прави.

Правило 4

Никога не търся възможностите, при които успехът е гарантиран. Търся възможностите, където има вероятност да се издъня.

Защото неуспехът е пътят към успеха.

Правило 5

Всеотдайната и трудна работа винаги се отплаща.

Възможно е да не се случи в точния момент, в който сте планирали, но трудната работа никога не се губи.

Ще дойде времето да ви се отблагодари.

 

Снимки: arena water instinct

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар