Плуване 3-ти ден – Коментар Деян Гечев (100)

200 м св. стил – Мъже
Олимпийският шампион от Лондон 2012, Яник Аниел, спечели първа индивидуална титла от световно първенство в своята кариера. Страхотно плуване от французина, който потегли много бързо и задържа първата позиция през цялото време. Постепенно и постепенно увеличаваше своята преднина пред другите. Аниел е доста техничен и има много силно добутване. Какви ли успехи му престоят след като започна да тренира с Боб Бауман?
Изненада на всички поднесе Конър Дуайър от САЩ. Направи много силни последни метри и победи Лохти и Изотов.
Данила Изотов влезе във финала с най-силно време. Руснакът се движеше извън тройката, но вторите 100 метра му бяха доста силни.
Най-голямата изненада беше, че Райън Лохти остана без медал. Очаквах, че ще се бори с Аниел за златото, но явно не беше в кондиция.
 
100 м гръб – Жени
Злато за САЩ. Невероятната Миси Франклин спечели световната титла със силното 58:42. Тръгна доста бързичко, дори под световния рекорд, но в последните метри рекордът й избяга. Франклин водеше през цялото време и беше недостижима. Страхотна техника и много силно плуване.
Сребро за Емили Сийбом от Австралия – 59:06. Тя направи силни последни 25 метра, но не можа да настигне американката. Остана на 64 стотни от нея, което за 100 м е доста.
Бронз за японката Теракава – 59:23. Тя победи със съвсем малко другата представителка на САЩ Елизабет Пелтън.
На олимпийските игри миналата година, на почетната стълбичка се качиха същите три състезателки, в същата последователност.
 
1500 м свободен стил – Жени
Ледецки е чудовищна плувкиня. Само на 16 години и вече такава силна доминация над другите. През цялото време беше под световния рекорд и постепенно увеличаваше преднината пред червената линия. Най-вероятно ще видим и световен рекорд на 800 метра.
Датчанката Лоте Фрийс се задоволи със среброто. Тя беше основната конкурентка на Ледецки и се движеше дори пред нея по едно време. Тя също плува под световния рекорд и постави европейски.
Нов бронз за Лорън Бойл от Нова Зенландия. Силна втора част и съвсем малко не й достигна, за да слезе и тя под световния рекорд. Тя водеше битка с Мирея Белмонте, но я разби.
Разочарование за домакините. Мирея Белмонте завърши 4-та и остана без медал.
 
100 м гръб – Мъже
Злато за олимпийския шампион Матю Грийвърс. Той направи много силни 2-ри 50 метра и успя да победи Жереми Стравиус, който водеше убедително на първата част. Много силно подводно и бързи салта.
Сребро за Дейвид Плъмър от САЩ. Неговите финални метри бяха решаващи, защото така измъкна среброто от французина
Единият световен шампион от Шанхай 2011, Жереми Стравиус се задоволи с бронза. Той излезе точно на 15-тия метър на подводно и водеше на всички в началото. За съжаление не успя да задържи преднината и остана 3-ти. Другият световен шампион от Шанхай, Камий Лакур направи разочароващо плуване и остана 5-ти.
 
100 м бруст – Жени
Очаквана победа за невероятната Мейлутите. Малко не й стигна, за да си подобри световния рекорд. Като че ли не й дойде много добре пипането, но все пак страхотно плуване.
Рускинята Юлия Ефимова се класира 2-ра. Добро плуване от нейна страна, но остана далеч от Мейлутите.
Бронз за Джесика Харди. Бившата световна рекордьорка се държеше близко до Ефимова, но окапа последните 20 метра.

Вашият коментар