Плувните национали на лагер след Гергьовден

 

Плувните национали ще съберат на лагер след Гергьовден, а подготовката ще се води от 7 до 26 май на покрития 50-метров столичен басейн „Диана“.

Съвместни занимания ще бъде предимно за юношите, после ще се присъединят мъжете и жените.

Студентите в САЩ, покрили нормативи за световното първенство в Корея – Антъни Иванов и Любомир Епитропов (Вихрен, Сандански) и Калоян Братанов (Астери, Варна) имат изпити и по-късно ще продължат подготовката си с клубовете си.

15-годишният Йосиф Миладинов е в Швейцария.

 

Най-опитният – 28-годишният Лъчезар Шумков (Спринт, София) е в най-сложна ситуация, тъй като се труди на пълен работен ден в IT-сектора.

През юни ще има още един лагер на 50-метров басейн, като се работи по варианта юношите да тренират в чужбина.

Три са възможностите – Унгария, Хърватия или Словения.

 

Иванов и  Епитропов след Сандански ще продължат подготовката си на Кранево под ръководството на Николай Вакареев.

Братанов ще тренира по програмата на треньора си в университета в Тексас, изпълнявана от клубния му наставник Динко Юкич, разясни генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски.

За много от националите важна проверка ще е силният международен турнир Black Sea Cup във Варна, който ще се проведе от 7 до 9 юни.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар