Плувните състезания в Италия без публика

Италианското правителство реши всички спортни събития, включително и плувните състезания, да се провеждат до 3 април при закрити врата, заради епидемията от коронавирус.

 

Клубовете са задължени да правят редовни тестове на своите спортисти и служители.

Решението засяга всички региони, а не само най-засегнатите от тежкото респираторно заболяване.

 

Няколко италиански плувци, включително и най-известната – Федерика Пелегрини, призоваха федерацията олимпийските квалификации да бъдат пред празни трибуни.

 

Пролетното национално първенство е насрочено за 17-21 март в Ричоне, на централния източен бряг. Досега няма потвърдени случаи на коронавирус там, въпреки че се намира само на 300 км от сърцето на огнището на Ломбардия.

 

Италианската федерация по плувни спортове напомни на своите членове, жителите от най-засегнатите региони да се въздържат от пътуване, за да подкрепят своите.

Суровите мерки не засягат само спорта. Училищата и университетите са затворени до 15 март, като принудителната ваканция може да бъде удължена и след това.

 

Мярката бе препоръчана от експертен съвет към кабинета и идва на фона на рязкото увеличаване на броя на диагностицираните случаи, които преминаха 3000.

 

Броят на починалите по последни данни е 107.

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар