Почит към петима големи в новия брой на Плуване&Водна топка

 

Пет големи личности в българските сини спортове са сред главните герои в новия брой на списание „Плуване&Водна топка“. Книжка№34 излезе от печат под мотото „Рестарт“.  А рестартът е както за сините спортове и водната топка, така и за самото издание, което започна 11-ата си година.

 

Дългогодишният старши треньор на националния отбор по плуване Веселин Суров говори какви трудности и предизвикателства среща директорът на спортно училище.

 

 

Стожерът на „Берое“ и старозагорското плуване Ганчо Петров връща лентата 50 години назад и как от язовири и минерални бани са били създадени първите състезатели в града. Говори и за настоящето на клуба.

Ще прочетете обширен портрет за Васил Станкович – дългогодишен наставник на юношеския отбор, оставил диря в три спорта – плуване, водна топка и скокове във вода.

 

Четвъртата значима личност е Иван Миладинов-Мачо – големия от първопроходците на водната топка! Прочетете спомена за него.

 

Отдаваме почит и към Йорданка Пенина – символът на скритите герои, която загубихме внезапно.

 

Пред „Плуване&Водна топка“ председателят на БФПС Георги Аврамчев говори как сините ни спортове се справят в условията на коронавирус и как е задействан екшън план за актуализация на календара.

 

Рекордьорът Любомир Епитропов дава обширно интервю за подготовката и следването в САЩ, както и за предстоящите цели.

 

Ще откриете десетката на българските клубове, със статистика, както и представяне на най-новия член на семейството – софийския Левент.

 

Принципите, с които треньорът иска плувецът да е наясно – ще са полезни и за състезатели и за треньори.

 

Дуелът между Петър Стойчев и Димитър Петров-Мутата е още един любопитен поглед към историята, в случая на маратонското плуване.

От ватерполните теми в новия брой на „Плуване&Водна топка“ четете как българският в. „Старт“ подари трофея в европейския турнир за Купата на носителите на национални купи за мъже и състезанието бе създадено по инициатива от България=

 

Вижте примера на Будапеща или как последното голямо първенство преди епидемията зададе изключително високи стандарти за организация и домакинство.

 

Фоторепортаж от зимния шампионат е погледът към артистичното плуване.

 

Председателят на БФМП Андрей Кузманов говори за организацията по Световната купа и за нововъведенията в модерния петобой.

 

Анатомия на най-екстремното гмуркане Или как Хърбърт Нитш взе 214 метра на един дъх – това е погледът към водолазния спорт.

Сред любопитните ракурси е как състезателите в плувните спортове да си намерят добър татуист.

 

Търсете списанието на обичайните места. И най-вече на басейните „Диана“, „Спартак“ и „Овъргаз“ в София, в магазина на Georgo’s срещу комплекс „Приморски“ във Варна. Или със заявки към редакцията на списанието в групата във Фейсбук ТУК.

 


 

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар