Повече от 500 деца ще плуват на турнира „Замората“

Замората

На 5 и 6 ноември (събота и неделя) на столичния басейн „Спартак“ е поредното 24-о издание на най-стария турнир по плуване у нас – „Замората“. Състезанието е в памет на великия и незабравим Стефан Попов – Замората, състезател и треньор на „Левски“.

Два дни преди турнира са заявени над 500 млади плувци от повече от 40 клуба от България и Сърбия. Главен организатор на надпреварата е ПК „Левски“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Възрастовите групи са пет – родени през 2006/07 година, 2008/09, 2010/11, 2012/13 и 2014 / с по-малки. По традиция стартовете изпълват до край трибуните на басейн „Спартак“.

„Направили сме всичко по организацията и сме готови за турнира. Благодаря на екипа си от плувен клуб „Левски“ за цялостната дейност, както и на всички клубове, които ще участват – сподели Петър Стойчев – плувецът с легендарен статус у нас и по света. – Винаги съм плътно през двата дни на турнира около басейна и гледам всяка една дисциплина, защото има много талантливи деца и за мен е удоволствие да ги наблюдавам в различните стилове. Така ще бъде и сега. Най-добрите от всяка възраст ще получат предметни награди, купи и медали. За 24-та поредна година  се организира турнирът и съм убеден, че и този път ще се получи истински плувен празник на „Спартак“. Всеки един родител , близък или приятел на децата е добре дошъл. Входът за състезанието е свободен. Апелът ми е на трибуните да се спазва дисциплина и по-възрастните да дават пример с поведението си.“

Турнирът ще е първото състезание на „Спартак“ с новите модерни стартове блокчета на басейна.

Стартовете започват в 9 ч. в събота, след обяд от 16 ч. е официалното откриване на турнира. В неделя стартовете са от 9 ч. сутринта.