Започна пълненето на басейн „Алекси Алексиев“ във Варна

басейн Алекси Алексиев

Започна пълненето на басейн „Алекси Алексиев“ от плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Новината е чудесна за състезателите по водна топка и артистично плуване в морската столица, които не провеждат пълноценни тренировки повече от месец.

Редовната годишна профилактика на „Алекси Алексиев“ продължи поне двойно повече време от нормалното, защото – както се оказа впоследствие, има проблем с доставките на химическите препарати за подръжка на водата в изискуемите норми.

Мина се дори през протест на клубовете по водна топка и артистично плуване пред Община Варна, но към момента вече най-важното е, че нещата около пускането на басейна в експлоатация вървят напред. И може да се очаква, че 50-метровият басейн „Алекси Алексиев“ ще заработи в седмицата 14-20 ноември 2022 г.

Плувен комплекс „Приморски“ с трите си басейна – двата открити 50-метрови и поктирият 25-метров, е изключително важен не само за плувните спортове във Варна, но и за българския спорт като цяло. Защото морската столица с големите си традиции в плувните спортове е един от най-основните центрове у нас – с многото клубове, с много добри специалисти в тях и със състезателите и отборите си в плуването, водната топка и артистичното плуване.

Затова грижите на община Варна чрез поддържането на ПК „Приморски“ и на всички спортни басейни в града са на първо място за децата на града, за спорта във Варна и за българския спорт!