С 11 петобойци сме на Световната купа в Албена

Над 142 състезатели от 23 държави участват на Световната купа по модерен петобой, която се провежда в курортния комплекс Албена от 10 до 15 май.

България е за поредна година домакин на надпреварата, но сменя досегашната локация София.

Нашият отбор, който проведе лагер в столицата, е представен от 11 петобойци  (7 мъже и 4 жени).

Старши треньорът Владимир Кузманов ще разчита на Тодор Михалев (на снимката), Денис Колев, Радослав Стойчев, Любомир Германов, Емил Грозданов, Александър Върбанов, Радослав Христов, Димана Стефанова, Кристина Денина, Теодора Мариноваи Никол Иванова.

 

И петте дисциплини – плуване, фехтовка, конна езда, бягане и стрелба ще бъдат на територията на комплекса Албена.

„С изключение на Тодор Михалев и Денис Колев останалите са млади, но много талантливи състезатели, които ще имат възможността да премерят сили с най-добрите от целия свят и това им участие ще бъде от голяма полза за тяхното израстване. Не мога да имам огромни надежди за  представянето им, но съм убеден, че ще направят всичко по силите си и ще се представят достойно. На тренировките показват добри резултати, дано така да бъде и в квалификациите в Албена. Целта ни е да имаме повече атлети, които да попаднат в първите 18 финалисти и в двата пола. Всички са отлично подготвени и с малко късмет могат да успеят“, сподели старши треньорът Владимир Кузманов.

 Квалификациите при мъжете и жените са на 10 и 11 май сутринта. След това на 12-и и 13-и са полуфиналите, а на 14 май финалите.

В неделя (15 май) ще се разпределят медалите в микс щафетите.

 „Ще е по-различно от миналите издания, които бяха в София, но имаме прекрасен екип от хора, които ежедневно работят по организацията като цяло. Благодарности към всички, които ни помагат, защото предстоящите състезания са много важни и от имиджова гледна точка за България. Трябва да бъдем перфектни във всяко отношение и работим по точен план-график“, заяви Камелия Александрова – председател на Българска федерация по модерен петобой.

Президентът на Международната федерация (UIPM) Клаус Шорман и част от борда на директорите на централата пристигат у нас за събитието.

Вашият коментар