Сърбия-Хърватия и Унгария-Италия са гвоздеите на четвъртфиналите

 

Натоварените с много емоция и стари сметки за уреждане сблъсъци между Сърбия–Хърватия и Унгария–Италия са гвоздеите в програмата на водната топка на четвъртфиналите от световното първенство по плувни спортове в Будапеща.

Преките елиминации стартираха с баражите преди полуфиналите, в които се включиха отборите, заели вторите и третите места в четирите групи. А победители в квартетите – Гърция, Сърбия, Испания и Унгария, се класираха директно за четвъртфиналите.

В баражите Черна гора едва се справи с Япония с 10-9 (3-1, 2-5, 3-2, 2-1) и това беше най-оспорваният двубой от четирите. В другите мачове на тази фаза Хърватия се справи с Грузия (остъпила също с 9-10 от Черна гора в групата) с 13-7, а актуалният световен шампион Италия се разправи с Австралия със 17-6. Последният бараж беше формален: САЩ–ЮАР 24-2, като африканците стигнаха до него, защото Канада заради проблем с КОВИД в отбора въобще не стартира на световното, записа само служебни загуби и ЮАР стана трети в групата след две поражения.

Програма на четвъртфиналите в сряда, 29 юни: Гърция – САЩ, Сърбия – Хърватия, Испания – Черна гора и Италия – Унгария. Последните два мача ще бъдат предавани пряко по БНТ 3.

Вашият коментар