Юношите на Славия с престижна победа на силен турнир във Волос

 

Юношеският отбор на Славия спечели една победа на много силния международен турнир по водна топка в гръцкия град Волос. „Белите“ завършиха шести от осем отбора, като стигнаха до престижен успех – 12-9 срещу Панатинайкос. В предишния си мач гърците бяха завършили наравно с Динамо (Букурещ) – шампион на Румъния и след това бяха наказани за високото си самочувствие.

Това бе единствният успех на славистите, които записаха загуби срещу ОИК (Волос) с 6-9, срещу Стяуа (Букурещ) – 6-13, срещу Цървена звезда 2 с 9-13  и отново срещу ОИК със 7-16.

Мачовете от турнира се играха при добра организация, но в много топла вода (29 градуса). Турнирът бе изключително полезен за младите български играчи, някои от които ще се включат в лятната академия по водна топка в Белград с Марко Башич, треньор на Цървена звезда. А Славия получи покани от Панатинайкос и Цървена звезда за участие в турнири съответно в Атина и Белград.

Купата във Волос бе спечелена от първия отбор на Цървена звезда, победил на финала с 6 гола разлика втория състав на клуба. Следват: Динамо и Стяуа от Букурещ, ОИК, Славия, Панатинайкос и CSS (Волос).

 

Вашият коментар